Marksesteenweg 165 8500 Kortrijk

Zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Vriendenkring Treinbestuurders Kortrijk mag niets uit deze website voor andere doeleinden worden gebruikt dan het doel waartoe deze website werd opgericht.


De personen op de foto’s zijn ervan op de hoogte dat de foto’s die tijdens de activiteiten van de vriendenkring worden genomen, bestemd zijn voor publicatie op deze website en hebben daartoe hun stilzwijgende toestemming gegeven. Zij kunnen  deze toestemming ten allen tijde herroepen.

Afscheidsfeestje Bjorn Samaey 28/08/2015

Op 28/08/2015 beleefde Bjorn Samaey zijn laatste dag als treinbestuurder van het depot Kortrijk. Voortaan bewandelt hij andere wegen en gaat hij in de stuurpost van de Eurostar plaatsnemen.

Bij die gelegenheid trakteerde hij de collega’s die in de voormiddag van dienst waren, op koffiekoeken en ‘s avonds op een gratis drankje met frieten, waarvoor hij de mobiele frituur van Bossuwé had opgetrommeld.

Als vriendenkring zijn we blij dit afscheid op beeld te hebben kunnen zetten met het fototoestel dat hij mee heeft gesponsord. Want we moeten eerlijk zijn: sinds onze voormalige huisfotograaf José Dermaux het wat kalmer aan wil doen, zijn we op het vlak van fotografen en foto’s wat op de sukkel (wat ook als een eerbetoon aan José Dermaux mag worden gezien: José:, nogmaals bedankt voor alles).

In die zin ook wat spijtig dat er geen foto’s zijn van het afscheidsfeestje van Brecht Teerlinck en Mattias Catry (overstap naar DB Schenker). Brecht en Mattias, namens de vriendenkring: sorry daarvoor.

De vriendenkring is zich in elk geval aan het reorganiseren en het fototoestel dat de vereniging daartoe heeft aangekocht, is daarbij in elk geval een goede hulp.

Bjorn, bedankt voor alles wat je voor de vriendenkring hebt gedaan !

© VTK / Nico Vanderbeken, Bert Vanneste en Kurt Maeckelbergh

© Foto’s: VTK / Nico Callens