Marksesteenweg 165 8500 Kortrijk

Zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Vriendenkring Treinbestuurders Kortrijk mag niets uit deze website voor andere doeleinden worden gebruikt dan het doel waartoe deze website werd opgericht.


De personen op de foto’s zijn ervan op de hoogte dat de foto’s die tijdens de activiteiten van de vriendenkring worden genomen, bestemd zijn voor publicatie op deze website en hebben daartoe hun stilzwijgende toestemming gegeven. Zij kunnen  deze toestemming ten allen tijde herroepen.

Benieuwd naar de cijfertjes achter deze site ?

Op deze pagina willen we je even een blik gunnen achter de schermen van deze website, en meer bepaald in de “rekenkamer” waar de statistieken van de website worden bijgehouden: Hoeveel unieke personen bezochten de website en hoeveel keren suften die naar de website ? Hoeveel pagina’s werden daarbij geraadpleegd en hoeveel pagina’s waren dat gemiddeld per bezoek ? Of ook nog: hoe lang duurde een gemiddeld bezoek aan de website ? Of hoeveel percent van de bezoekers verliet de site weer na het bekijken van de eerste geopende pagina (het zogenaamde “bouncepercentage” ? Ook is het interessant om de verhouding te kennen tussen mensen die tot dusver nog maar één keer de website bezochten en de terugkerende bezoekers…

Het zijn allemaal (en nog véél véél meer) gegevens die door Google bij middel van een programma en een stukje in de website te plakken programmacode worden aangeleverd aan de webstekbeheerders. Voor wie er meer wil over weten: https://www.google.com/analytics.

Nu, de vriendenkring is een niet-commerciële organisatie en voor mijzelf is het hobby en pure interesse in toegepaste communicatie. Maar voor echte professionels is het pure ernst met de bedoeling dat de efficiëntie van hun website te meten en te kijken hoe ze hun website zoveel mogelijk kunnen laten renderen.

Hierna vind je de kerncijfers voor het aantal bezoeken aan onze website tussen 1 januari en 21 maart 2012. 1 januari 2012 is de datum van de officiële heropstart van de website (officieus was de vernieuwde site een week eerder online). 21 maart was de datum waarop enkele markante cijfers werden opgetekend: Zo werd op die dag de kaap van de 10.000ste bezochte pagina gerond, werden er meer dan 800 bezoeken aan de website genoteerd en waren er net geen 400 unieke bezoekers.

Websitebezoek voor de periode tussen 1 januari en 21 maart 2012